View Single Post
Stary 09-03-2017, 10:05   #1
prek
ford::amateur

Imię: Paweł
Model: S-max
Silnik: 2,0 Tdci 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Montaż przednich i tylnych czujników cofania

Witam forumowiczów,
To mój pierwszy post na forum, mimo że czytam i obserwuję od dłuższego czasu, jeśli piszę w złym dziale to prośba o poprawienie.

Jestem na etapie finalizacji zakupu S-Maxa i zwraca się z prośbą o pomoc.
Upatrzone auto jest to wersja Titanium z 2011 roku ale nie ma czujników cofania ani z przodu ani z tyłu a także nie ma w środku przycisku wyłączającego, dodatkowo ma hak.
Jestem przekonany, że montaż czujników jest możliwy (jesli jest inaczej to wyprowadźcie mnie z błędu) ale mam kilka pytań:
- czy montować używane ale oryginalne (wiązki, czujniki, centralki) czy może jakieś akcesoryjne - w kilku wątkach czytałem o Valeo
- czy jest wykonalne aby wizualizacja tak dołożonych czujników była na wyświetlaczu Convers (czytałem, że konieczna jest podmiana softu aby była wizualizacja ale czy działa to również przy dokładaniu czujników czy tylko dla fabrycznie zamontowanych)
- we wspomnianym egzemplarzu nie ma na desce rozdzielczej przycisku wyłączającego - czy to jest on konieczny czy bez niego czujniki będą działały ale nie da się ich wyłączyć

I na koniec czy jest ktoś na forum kto przeprowadzał taką operację i podzieliłby się wskazówkami albo może ktoś poleci osobę lub warsztat który w warszawie podjąłby się takiego montażu

pozdrawiam
Paweł
prek jest offline   Odpowiedź z Cytatem