Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 11-03-2017, 09:17   #3821
karoolpl
ford::advanced

Imię: Karol
Model: Ford Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Witajcie,

Więc tak od wczoraj mam w aucie usb i bt stream, AUX póki co odpięty bo teraz na nim mi nie zależy. I komendy głosowe po polsku, a tak przy okazji to nasza polska Iwona w module vs np. angielski czy hiszpański to duża różnica jakości głosu, ale tragedii też nie ma.

Początkowo miałem w radiu Sony soft 04-05-02, udało się zrobić update softu radia przez UCDS (była wybrana opcja auta do 2008 rok), pomógł mi z tym MM32, teraz radio ma soft 05-04-01

Udało mi sie wyrwać moduł cs7t-14D212-AB (pytanie do tego modułu był też update z pendrive?) za 200 pln.

Miałem 2 problemy, jeden to nie przestawione opcje auta żeby widział USB, z tym również pomógł mi MM32, drugi to dźwięk sprzężonego mikrofonu przy podgłaśnianiu i słaba jakość dźwięku. Myślałem że to wina modułu, i sprzedający był na tyle spoko że wysłał mi drugi moduł z USB ale z angielskim i oryginalny kabelek usb wraz z gniazdem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podłączyłem drugi moduł i to samo. Sprawdziłem kabelkologie i okazało się że masa jest naderwana, naprawiłem kabelek i wszystko śmiga bardzo ładnie, zarówno polski jak i angielski moduł. Teraz ten Pan będzie miał na sprzedaż moduł z ANG jak mu go odeśle.

Tu super instrukcja, idzie to bez schematu zrobić:

http://forum.fordclubpolska.org/show...postcount=1333

Także wszystko śmiga, problemy się rozwiązały, auto zyskało bardzo fajne 3 funkcje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
karoolpl jest offline   Odpowiedź z Cytatem