Witam Serdecznie
Chciałbym zaznaczyć, ze jest to mój pierwszy post na tym forum i liczę, że znajdzie się doświadczony użytkownik, który będzie wstanie wytłumaczyć mi co się dzieje z moim Fordem. Mianowicie po dwóch tygodniach od zakupu auta pękł mi pierwszy raz przewód klimatyzacji tuż przy łączeniu przewodu z sprężarką (w miejscu zakucia dwóch stopów aluminium). Mechanik stwierdził, że prawdopodobnie coś coś musiało się utlenić. Od tego momentu wymieniałem już 6 przewodów klimatyzacji, ostatni był w akcie desperacji zamówiony nowy w ASO również pękł po około miesiącu. Przewód aluminiowy pęka zaraz nad zakuciem, zdarzały się również przypadki, że nieszczelność zaczynała wychodzić pomiędzy zakutymi elementami. Wszyscy nie autoryzowani mechanicy rozkładają ręce, w ASO już reklamowałem zamówiony przewód i tam również dziwili się jak to jest możliwe. Poduszki pod silnikiem, są całe. Silnik pracuje jak na normalnego diesla przystało. Proszę o pomoc kogokolwiek, kto spotkał się z podobnym przypadkiem. Auto to z silnikiem 2.2 TDCI 175KM.
link do pękającego przewodu jaki udało mi się odszukać na grafika google.
https://www.google.pl/search?q=przew...-oB5djRpYrWVM: