Co do budżetu. Taka wymiana oczywiście nie musi kosztować każdego tyle samo. Decydują tutaj marki jakie wybieramy oraz sklepy gdzie kupujemy. Nie ukrywam, że niektóre rzeczy kupowałem nawet drożej niż u konkurencji ale tylko dla tego żeby w jednym sklepie kupić jak najwięcej rzeczy a zaoszczędzić na przesyłce. Każdy z olei płynów czy innych produktów można było kupić taniej ale wówczas koszt przesyłek był by znaczny. Ja zdecydowałem się na zakup w 3 sklepach. Jeden z słowem "ford" w nazwie a dwa pozostałe na portalu aukcyjnym.
5l oleju silnikowego kosztował mnie 185zł, olej skrzyni biegów za 2,5 litra wyszło 120zł, 2l wspomagania 100zł, 2l płynu hamulcowego 71zł, płyn chłodniczy za 7l 70zł.
Razem wyszło 546zł za same oleje i płyny. Ale do tego muszę dodać np nowe 4 fordowskie świecie które również wymieniłem kolejne 112zł, filtr kabinowy 33zł, korek miski oleju zamiennik 10zł, filtr oleju ory 25zł, płukankę motula 35zł za 300ml, dodatek do benzyny do czyszczenia wtryskiwaczy motula 300ml za35zł oraz preparat do czyszczenia przepustnicy LM za37zł i z tej samej firmy preparat do styków elektroniki 19zł. za te dodatki (chociaż korek miski i filtr olejowy uważam za obowiązkowy) wyszło 306zł. Razem mamy 852zł. do tego gdzieś jeszcze parę żarówek, odsysarka za 40zł i koszty przesyłki i wychodzi prawie 1000zł.
Bump:
Cytat:
Dziś nie chce mi się biec do garażu ale rano sobie sprawdzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czyli każdy rocznik je posiadał?
|
tego niestety nie wiem. ale sprawdzenie będzie kosztować około 30 sekund
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.