View Single Post
Stary 12-03-2017, 19:31   #536
Michausen
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Mondeo III Ghia
Silnik: tdci 130 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Cytat:
Napisał Murani Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kiedy wymienialeś filtr paliwa? Sprawdź błąd na kompie
Hej.
Wszystkie filtry były wymieniane bezpośrednio przed długą trasą. Polska - Monte Carlo - Polska, ze zwiedzaniem różnych okolic. Coś łącznie dużo wyszło, jakieś 2200 do Francji, z powrotem, do pierwszej sprężynki - ok 1500 km, co łącznie daje 3700 km od wymiany. Ponieważ sprawa miała miejsce w okolicach maja-czerwca ub. roku, auto poszło do moich fachowców, podłączyli, zbadali komputerem, wyszły błędy z układu CR, zrobili próby przelewowe, dwa środkowe wtryski leją mocno. Ponieważ przyczyna ich lania jest powszechnie znana - opiłkowanie pompy wtryskowej, stąd wiem, co mnie czeka. Kwestia jedynie w tym, o co pytałem wcześniej: jakiej żywotności układu mogę się spodziewać po jego kompletnej regeneracji, przy założeniu, że robię to u znających się na rzeczy i na firmowych częściach delphi. W tej właśnie kwestii proszę o pomoc. Wszelkie informacje są dla mnie bezcenne. Nie ukrywam, że fordolot obecnie nie jeździ zbyt wiele. Raczej nie jeździ wcale. Czeka na decyzję, co z nim będzie. Czy zreanimuję, czy też stanie się dawcą narządów dla innych sprawnych aut.
Pozdrawiam.
Michausen jest offline   Odpowiedź z Cytatem