View Single Post
Stary 12-03-2017, 23:04   #545
Michausen
ford::amateur

Imię: Piotr
Model: Mondeo III Ghia
Silnik: tdci 130 KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)

Hej.
Nie chciałbym uprawiać durnej i zbędnej polemiki, jednakże nie gdzie indziej, jak na naszym forum wyczytałem, że to właśnie pompa psuje wtryski siejąc opiłkami. Dokładnie to szło tak, że paliwo złuszcza materiał w pompie, ten wędruje i zapycha wtryski. Ponieważ czytałem o tym dosyć dawno, nie odeślę do konkretnego wątku.
Nielogicznym wydaje mi się fakt, iż zapychają się losowo - jeden, dwa, rzadko trzy, sporadycznie wręcz - cztery na raz, bowiem skoro pompa sieje opiłkami, więc i wtryski powinny zapychać się mniej więcej równomiernie. U mnie konkretnie zapchane są drugi i trzeci, jednakże z lektury tego wątku wnoszę, iż to nie jest żadna reguła.
No dobra, nie wiem, czy w filtrze po 4,5 tyś. coś znajdę. Uzbroję się w nowy, zalecany na forum, zrobię fordowi przegląd, zatankuję najlepsze, co mają na lotosie, przejadę go trochę i zrobię sekcję zwłok starego filtra. Mam nadzieję, że macie rację. Szkoda mi tego auta. Zjeździliśmy razem kawał Europy..., ale jak powiadają, wszystko się kiedyś kończy, nawet "Moda na Sukces" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pozdrawiam.
Michausen jest offline   Odpowiedź z Cytatem