Odp: Woda we wnęce na koło zapasowe
Witam serdecznie.
U siebie dopiero niedawno zaobserwowałem wodę w bagażniku. Na początku myślałem, że jest to po prostu efekt rozlania butli z wodą, które często przewożę. Jednak od wczoraj wiem, że niestety ale przecieka mi bagażnik! Woda wycieka z lewej kratki na światłem w bagażniku i dalej kapie na matę ochronną. Zdjąłem plastiki po lewej stronie i okazało się, że woda dostaje się do wnętrza przez zacisk zatrzasku, który trzyma wiązkę kabli. Od razu zacząłem szukać miejsca na zewnątrz skąd woda może się dostawać do środka. Uszczelniłem mocowanie teleskopów bagażnika ale niestety to nie to. Przed pracą użyłem kleju silikonowego w miejscu oznaczonym na fotografii nr1 (dodam, że silikonem posmarowałem również kawałek łączenia blach pod czarną listwą dachową). I teraz pytanie do speców, czy woda może dostawać się do środka tak jak jest zaznaczone na zdjęciu nr2 ? A może, ktoś miał podobny przypadek i jest jeszcze jakieś miejsce gdzie woda może docierać do środka. Dodam jeszcze tylko, że musi to być raczej mała szczelina bo są to krople, ale wiadomo, kropla drąży skałę.Mam nadzieję, że szybko się z tym rozprawię, bo woda na kabelkach to raczej nic dobrego.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez welna92 ; 14-03-2017 o 17:40
|