Cytat:
|
Koledzy napiszcie przy jakim stanie licznika mieliście pierwsze wypalanie DPF.
Wczoraj miałem dziwną przygodę. po wjeździe do garażu (wjeżdżam tyłem pod lekka górkę) poczułem niesamowity smród jak by się coś (jakiś plastik) spalił.
Wystraszyłem się. Przegnałem mądka po autostradzie ale nic się nie działo. wszystko ok.
|
Ja miałem tez po ok. 600-800 km. Ten smród to własnie wypalanie DPF - mnie ostrzegali przy odbiorze - z czasem się zmniejsza (nad DPFem masz izolację i ona się dosyć nmocno rozgrzewa, przy pierwszym wypalaniu mocna śmierdząc). Wystarczy po zatrzymaniu się położyć rękę na masce auta nad DPF i czuć, że jest miejsce mocno cieplejsze od pozostałej części. Poza tym przy wypalaniu masz zablokowany ASS. Jest tutaj dodatkowo szczegółowy wątek na ten temat:
http://forum.fordclubpolska.org/show...257065&page=11
Bump:
Cytat:
Puszczasz z gazu w czasie jazdy i jak chwilowe jest większe od 0 to się wypala.
Poza tym słychać taki basowy pomruk a na zewnątrz ładnie pachnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
U mnie spalanie jałowego biegu podnosi się z ok. 0.3-0.4 l/h do 1 l/h - po czym stopniowo obniża się - przy 0.5 l/h ASS wyłączy silnik - całość nie trwa nawet dwóch minut (na razie)