15-03-2017, 14:52
|
|
|
ford::average
Imię: Tomasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost 150 hp.
Rocznik: 2011
|
Odp: Ucieka (częściowo) płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego
Cytat:
|
Mi sie wężyk nie poci, ale pod zbiorniczkiem wyrównawczym mam czasem wilgotno. No i oczywiście ubywa mi płynu. Kupiłem w listopadzie 4l borygo i już nie mam, a wcale dużo nie jeżdże (~1000km/m-c). Naprawienie nieszczelności z ostatniego postu przyniosło rezultat tylko na jakiś czas, co mi pozwala stwierdzić, że w skutek dużego ciśnienia w układzie obejma znowu puściła. Obawiam się, że to uszczelka lub sama głowica (tfu tfu)
Wczoraj wlalem do zbiorniczka preparat UV, kupilem latarke UV i w sobote jade do mechana szukać. A dziś sprawdze testerem na uszczelke pod głowicą bo jak przyłożę nos do zbiorniczka to śmierdzi benzyną. Korek od oleju/olej jednak czysty i płyn w zbiorniczku też nie ma śladu oleju. Samochód raczej dobrze jeździ (jakaś tam lekka trzęsiawka po zapaleniu na ciepłym - pewnie czujnik temperatury, też do sprawdzenia). Z rury raczej nie dymi (czasem ciut, ale to chyba para). Fox ma 91kkm, silnik pracuje kulturalnie.
|
masz pęknięty zbiorniczek wyrównawczy na spodzie. Miałem dokładnie to samo. nowy zbiorniczek 80 pln.
|
|
|