View Single Post
Stary 15-03-2017, 14:52   #39
Tomasz1983
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Focus mk3
Silnik: 1.6 ecoboost 150 hp.
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Ucieka (częściowo) płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego

Cytat:
Napisał Vampiszon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi sie wężyk nie poci, ale pod zbiorniczkiem wyrównawczym mam czasem wilgotno. No i oczywiście ubywa mi płynu. Kupiłem w listopadzie 4l borygo i już nie mam, a wcale dużo nie jeżdże (~1000km/m-c). Naprawienie nieszczelności z ostatniego postu przyniosło rezultat tylko na jakiś czas, co mi pozwala stwierdzić, że w skutek dużego ciśnienia w układzie obejma znowu puściła. Obawiam się, że to uszczelka lub sama głowica (tfu tfu)
Wczoraj wlalem do zbiorniczka preparat UV, kupilem latarke UV i w sobote jade do mechana szukać. A dziś sprawdze testerem na uszczelke pod głowicą bo jak przyłożę nos do zbiorniczka to śmierdzi benzyną. Korek od oleju/olej jednak czysty i płyn w zbiorniczku też nie ma śladu oleju. Samochód raczej dobrze jeździ (jakaś tam lekka trzęsiawka po zapaleniu na ciepłym - pewnie czujnik temperatury, też do sprawdzenia). Z rury raczej nie dymi (czasem ciut, ale to chyba para). Fox ma 91kkm, silnik pracuje kulturalnie.

masz pęknięty zbiorniczek wyrównawczy na spodzie. Miałem dokładnie to samo. nowy zbiorniczek 80 pln.
Tomasz1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem