Mondeo MK3 TDDI 115km przebieg ponad 300tys. Zacząłem stosować dolewki do ON tylko
Orlen 2T semisintetic od 2014 po wymianie oleju i filtra paliwa w okresach wiosna do jesieni.
Ojciec mechanik był sceptyczny mówił daj se spokój po co to (ropa zawsze zwykła bez verwy)
oby nic się nie stało. 2014 Maj po zalaniu orlen 2t semi do ON w dawce 250ml na bak kurde
rewelacja cicha praca ładnie gładko chodzi mega. Zadowolony zbierałem opinie innych znajomych że fajnie
chodzi rano dobrze odpala na zimnym i same pozytywne efekty. Czy palił mniej chyba
nie ale rzeczywiście lepiej chodzi super zadowolony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zima to tylko skryyd ale w
największe mrozy bez 2t przez całą zimę. Paliwo wyjeżdżam do momentu jak komputerek pokazuje +- 30km
do końca.Zadowolony mega wszystko ładnie pięknie.
Zaczyna się 2017 przebieg na tym filtrze paliwa ponad 32 tys.km jeszcze nie leje nawet 2T
i nagle w marcu auto dziwnie chodzi wtryski głośno moc nie taka. Pojechałem w trasę 200km
przepiłowałem po trasie nie chciał odpalać ledwo w obroty się wkręcał przerywał.
Do Ojca garaż wymiana filtra paliwa czyszenie baku nowa ropa plus LQM spulung.
Jak ręką odjął wszystko ustało. Ojciec dalej sceptyczny rozciął stary filtr paliwa a tam
popioły czarna maź, wszystko upaprane na czarno smoliste po naciśnieciu w baku było podobnie coś
pływało czarnego jak naciśnać popiół czarny jak smoła
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ojciec mówi że to od tego oleju 2t w sumie mu wierze. Od 2011r do 2014 Po wymianie filtra paliwa nie lałem 2T i nic takiego nie było ani objawów
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dlatego PRZESTRZEGAM !!! pozorne chodzenie ciszej po 3 latach takie ma skutki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uważajcie !!!
p.s. odpowiedź chciałem dać do starego tematu dodawania do ON 2t ale nie mogłem bo temat stary.