Temat: [Mondeo 2007-2014] Moduł komfortu (BCM) -wymiana
View Single Post
Stary 16-03-2017, 06:55   #222
lsulima
FCP member

Imię: Łukasz
Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Moduł komfortu (BCM)

Cytat:
hej,
moje auto: s-max 2013 modul komfortu z koncowka CL czyli wg info z tego posta "wszystkomający".
Problem: po zakupie ( ROZBITY) uszkodzona byla gorna obudowa modulu BCM. zakupilem inny modul i blacharz przelozyl obudowe tak zeby kabel sie nie wypial ( bez obudowy wtyczka nie miala za co sie zatrzasnac. i auto palilo. po blacharce przestalo palic i blacharz twiedzi ze dal modul do elktronika i ze elektronik go naprawial. dalej auto nie palilo i elektronik zabral auto i wg slow blacharza znalazl jakies przygnicione kable i naprawil (dzwon byl taki ze kolo prawy przod wjechalo w podloge i uszkodzilo schowek i wlasnie BCMa bedacego pod schowkiem) czyli z BCMem wg blacharza elektronik cos modził.

Sedno problemu: mam materialowe fotele podgrzewane i wentylowane (że wentylowane powiedzial mi sprzedawca. twierdzil ze przyciski od ogrzewania jak wcisne na minus to sie pojawiaja niebieskie lampki i to jest właśnie wentylowanie. no i od początku działało ogrzewanie pasażera a kierowcy nie. a wentylowanie wg mnie wogole nie działało ( nic nie czulem jak to wlaczylem mimo ze lampki swiecily) o i pytanie: jak dziala ta wentylacja ? czuc cos, jakis powiew albo inne wrażenie fotelu ?bo nie wiem czy mi to nie działa czy poprostu nic mam nie czuc ale działa ? PS przycik kierowcy mi niezbyt chodzi tzn jest jakby zaklejony jakim slodkim napojem ktory sie komus rozlal i wysechl... a mzoe to kwestia grzebanego BCMa? no i nie dzial ogrzewanie fotela kierowcy... ( dzwon bylo od strony pasazera i zaden fotel nie byl uszkodozny, jedynie podloga pod nogami pasazera).
czy da sie sprawdzic BCM czy jest dobry ?
Jak chcesz to przyjedz do mnie, mogę Ci sprawdzić czy masz i dlaczego nie działa.
lsulima jest offline   Odpowiedź z Cytatem