Cytat:
|
Witam.
Mam pytanko do Kolegów. Nosze się z wymianą radia w samochodzie. Obecnie mam Sony 1CD mp3, nie mam bluetooth ani USB :-(. W związku z tym słucham głównie płyt. Zastanawiam się nad zakupem:
- Sony 6 CD DAB mp3
- Chinol z Androidem
O ile mogę się domyślać przy pierwszej opcji czeka mnie zmiana w Elmconfig-u ustawienia ale jeszcze nie mam pojęcia jakie i na co. Wiem że można domontować USB ale nie mam okablowania i nie mogę namierzyć (boje się że przy okazji trzeba będzie rozebrać pół auta). Kable i program mam bo już zmieniałem zamykanie zamków po ruszeniu i dokładałem tempomat.
Ale ciekawi mnie co koledzy mogą polecić?
Jakie radia u siebie macie?
Co można ciekawego zamontować?
|
Ja też miałem taki dylemat. Zamontowałem sobie odbiornik bluetooth który całkiem dobrze w teście wypadł pod względem jakości dźwięku
https://www.anker.com/products/A3351011. Podłączenie do zasilania USB ktre i tak mam z racji korzystania z navi w telefonie. Muzyka puszczona z telefonu (Spotify) ale każde inne źródło tez będzie dobre. Plus taki że mam zamontowany odbiornik pod ręką i nie musze sięgać daleko do szyby aby zmienić piosenkę. Ja uważam to za całkiem fajny gadżet a cena śmieszna w porównaniu do dobrego radia. Są też inne dostępne odbiorniki bluetooth w PL ale ja ten kupowałem na amazonie.