Cytat:
|
Na allegro sa zawory regenerowane i skalibrowane , trzeba odeslac swoj po wymianie , a na innej aukcji sa nowe delphi i tam napisali , ze trzeba swoj odeslac przed wyslaniem nowego , bo musza przeniesc kalibracje ze starego na nowy
|
To ciekawe, bo EGR sam w sobie żadnego sterownika teoretycznie nie posiada. Pracą EGR steruje PCM. Że niby jak by chcieli przenieść kalibrację?
To jest ściema na to, żebyś bez gadania oddał używany zawór, który potem odsprzedają do regeneracji albo samo zregenerują.
Nie wiem po ile ta nówka DELPHI jest na Alledrogo. Ja kupowałem do swojego w sklepie. Płaciłem 500 niecałe, ale starego nie musiałem oddawać. Mój mechanik odkupił ode mnie mój stary - był sprawny w miarę, ale czasem już przy domykaniu trochę ciężej przechodził przez jedną pozycję i jak go wyciągaliśmy, to był ufajdany sadzą pod tym kapturem plastikowym, także sworzeń też już coś musiał przepuszczać. za 150 PLN poszedł, czyli mnie wyszedł nowy 350.
Może się nie znam, ale ja nie widzę możliwości przeniesienia kalibracji pomiędzy dwoma zaworami EGR. To się wykonuje na samochodzie raczej, bo to PCM trzyma kalibracje w pamięci.