Cytat:
|
Leasing miałem 2 letni i nie mogę przedłużyć na 3 rok bo miałem 100% ,wykupuje i nie wprowadzam do działalności (środków trwałych ) bo nie mam zamiaru później oddac więcej Vatu niż odliczyłem.
|
Ty masz jednosobową działalność ??
Czegoś nie rozumiem, bo mi jak leasingi schodzą (3-4 lata), normalnie samochody wchodzą do firmy i sobie wydatki na nie dalej w koszty wrzucam. VAT tak czy siak jest płacony (i odliczany) wraz z ratą leasingową, a auto po tym czasie już jest w pełni zamortyzowane.
Pytanie za 100 punktów, można w ogóle auto zamortyzować w 2 lata ?:O
Przy twoim manewrze przez 6 miesięcy nie będziesz mógł paliwa ani innych wydatków wrzucić w koszty, ani sobie odliczyć od tego połowy VAT'u.
W twoim wypadku to chyba jak cattani pisze, najlepiej brać po prostu wynajem długoterminowy i sobie co 2-3 lata auta wymieniać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Nie wiem, może dziwny jestem, ale ja uważam że jak już się nowe auto kupuje, to pasuje nim z 5-7 lat pojeździć, no chyba że naprawdę nie masz czym kosztów robić
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..