Cytat:
|
A co on niby zrobił niestosownego poza tym, że próbował zaparkować?
|
To ze nie uzyl kierunkowskazu to pikus. On byl schowany miedzy auta ale chcial sie poprawic. Wyjechal przed nadjezdzajace auto po czym sie zatrzymal zeby cofnac. Sam wyjazd bym nie komentowal. Ale imo to juz byla przesada. Przeciez widzial (powinien) nadjezdzajace auta.
Pytasz sie jakbys nie znal podstaw kodeksu drogowego.
Jak widac z pozostalych filmow staram sie byc uprzejmy na drodze. Ale tez tego samego oczekuje od innych.
Bump:
Cytat:
|
Nic, normalne w mieście, a ta piesza z wózkiem to wystarczyło zdjąc nogę z gazu w miejscu co na kamerze ją widać i nie trzeba było by się nawet zatrzymywać.
|
Nie wystarczylo.
Jak pieszy jest na jezdni to masz obowiazek sie zatrzymac. W tym konktekscie to wymusila na mnie zatrzymanie. Oczywiscie biore to tak z przymruzeniem oka troche. Bo nic sie nie stalo. Tyle ze spieszylo mi sie do pracy, jechalem szybko, bardzo szybko bym powiedzial, a za mna nic nie jechalo.
BTW W CZ sie nalezy zatrzymac (ale nie wiem czy to obowiazek czy zalecenie) nawet jak przechodzien stoi na chodniku z checia przejscia. Zreszta jest to uznawane jako przejaw dobrego wychowania.