Temat: [Mondeo 2014- ] Forscan i inne programy do obsługi
View Single Post
Stary 18-03-2017, 09:20   #39
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Forscan i inne programy do obsługi

Cytat:
A ktoś gdzieś pisał ze forscan darmowy nie kasuje błędów.
Tak wynika ze strony Forscana - wersja Demo nie kasuje, płatna Lite kasuje.

http://forscan.org/comparsion.html

mam kabelek więc na tym mi nie zależy - tyle że Demo może podglądać tylko 1-PIDa w czasie. Ale ta wersja Demo jest tylko na próbę do sprawdzenia kompatybilności z modułem i komórką.

Pogrzebałem po necie i widziałem ze goście przestrzegają przed tanimi klonami iCar3 z ELM 2.1 - można je właśnie ropzoznać po takich dziwnych numerach MAC zaczynających się od 11:22:33 (albo pewnie jak u mnie AA:BB:CC). Teraz widzę, że Chińcycy zaczynają te najtańsze klony pakować w pudełka i opakowania przypominające normalnego VGATE ICar3. Tam gdzie kupował @jvc MAC jest normalny, a u mojego sprzedawcy wygląda to na jakiegoś klona wsadzonego do opakowania regularnego Vgate iCar3

Bump:
Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Torgue się łączy w kilka sekund. Nie wiem czemu w forscanie to tyle trwa.
Piszą w opisie Forscana. Za pierwszym razem ściąga całą konfigurację auta i dlatego to tak trwa. Następnym razem jest już szybciej - no chyba że się wykasuje tą konfigurację z cache , to ściąga od nowa

http://forscan.org/documentation_Android.html

U mnie wywala się na przejściu ze statusu pomarańczone na zielone - ewidetnie moduł nie może się komunikowac z autem. Czasami w logu widzę status zielony (połączony z autem) ale za 1 sek jest juz informacja że nie ma ELMa - i wszystko na czerwono. I zero reakcji. Muszę wyjąć moduł i wsadzić z powrotem to może dojdzie do etapu łaczenia z autem

Używam Galaxy S7 z Druidem

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 18-03-2017 o 09:36
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem