Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 18-03-2017, 16:06   #466
zmijew
ford::amateur

Imię: emil
Model: ford mk3
Silnik: 1800
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Parę osób zastanawiało się, że convers nie komunikuje się z radiem, a gdzieś ten problem na YT widać jakoś rozwiązali z tego co doczytałem połowicznie bo chyba bez telefonu. Przyjrzałem się pinom w złączkach i odpowiedzialna za komunikację magistrala bus jest chyba nie podłączona. Pewnie przechodziłaby przez canbus tylko, że nie ma żadnego schematu do tych przystawek.
W ustawieniach can bus radia widać, że jest przystosowane do obsługi dla forda, mazdy, VW itd.
Dla VW widziałem inne podłączenia. Wątek śledzę od niedawna i szukam przyczyn, może coś przeoczyłem, że gdzieś działa a gdzieś nie. W latach 90 miałem CDRW LG razy 4 potem okazało się, że zmieniłem soft i było X 8 wtedy to miało znaczenie .
Czasem producenci sprzedają ten sam sprzęt ograniczając go programowo lub sprzętowo dla różnych odbiorców, ale to chyba wiesz. Nie mówię, że w tym wypadku można coś zmienić, ale jeżeli ktoś będzie miał jakieś inne doświadczenia to chętnie bym się przyjrzał czy podłączenia się czymś różnią jeżeli nie to trudno liczyłem się z tym zanim kupiłem sprzęt.
Pozdrawiam
zmijew jest offline   Odpowiedź z Cytatem