View Single Post
Stary 19-03-2017, 13:38   #11
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Akcesoryjne ogrzewanie foteli - czy ktoś montował?

Oczywiscie , ogrzewane jest siedzisko i oparcie .

Nie jestem pewny czy sa klejone , wydaje mi sie , ze sa tylko ulozone , przyczepiaja sie do gabki w fotelu .

Ogolnie rzecz biorac polecalbym zabranie fotela do domu , ale mozna tez meczyc sie na aucie . Na pewno musisz wyjac siedzisko , w mk2 jest przykrecone na dwie sruby od dolu i wychodzi . Bedziesz miec lepszy dostep do dolu oparcia , a tam jest laczenie tapicerki . W aucie bedzie ci ciezko to zapiac ponownie .

Dzwignie od podparcia zdejmujesz , jest wcisnieta , po prostu sciagasz ja do siebie , trzeba mocniej pociagnac . Pozniej obracasz fotel do gory nogami i nad nogami pasazera tapicerka jest polaczona plastikowymi listewkami na zakladke , po prostu je rozdzielasz . Pozniej podciagasz sobie tapicerke do gory , rownomiernie , z lewej i z prawej , trzeba uwazac na szwy . Jak masz materialowa to pewnie uda ci sie obrocic ja na lewa strone i podciagnac ponad zaglowek . Wkladasz mate i naciagasz tapicerke z powrotem . Musisz naciagnac ja do samego dolu , dobrze ulozyc i zapiac plastikowe listewki , raczej we dwie osoby i trzeba uzyc sily , bo tapicerka bedzie mocno napieta .

Z trudniejszych rzeczy , to moga tylko wystepowac dwa pionowe druty , ktore napinaja tapicerke , jak wyskocza z haczykow to trzeba sie nameczyc , zeby je zalozyc , sprobuje znalezc zdjecia fotela i sprawdzic czy wyglada to tak samo jak w mk2 .

Bump: Jak bedziesz chcial podkleic , to ewentualnie klejem w sprayu .

Ostatnio edytowane przez Lukasz2525 ; 19-03-2017 o 13:41
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem