View Single Post
Stary 20-03-2017, 19:03   #16
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Akcesoryjne ogrzewanie foteli - czy ktoś montował?

Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aby nie pikał przypominasz o niezapiętych pasach w przypadku braku pasażera na miejscu pasażera. Inaczej mówiąc, to trzecie złącze to właśnie funkcja ostrzegania o niezapiętych pasach na miejscu pasażera. U kierowcy będzie zawsze pikać jeśli są niezapięte, bo "logicznie" kierowca kieruje pojazdem.
Najpierw chciałem napisać , że świetnie to wymyśliłeś , ale zastanowiłem się chwilę , sprawdziłem , potwierdziłem i nie . Jednak ja miałem rację . Tak jak ty piszesz , to jest z poduszką . Poduszka kierowcy zawsze strzeli , pasażera niekoniecznie , jeżeli fotel nie będzie zajęty . Pasów to nie dotyczy . Dlaczego ?

Dlatego że do pasów muszą być dwie kostki . Faktycznie w fotelu kierowcy nie ma ( ale muszę potwierdzić jeszcze u siebie ) , bo kierowca zawsze siedzi w fotelu , więc tylko pasażera ma . Natomiast musi być jeszcze czujnik zapięcia pasów oprócz maty zajętości , bo kiedy samochód wiedziałby , że ma przestać piszczeć ? Jeżeli jest przypominanie o pasach , to idą dwie kostki , szara od maty i pomarańczowa od czujnika zapięcia pasów .

Edit :

Sorry , nie miałem dzisiaj czasu i głowy , żeby wszystko sprawdzić . Mogę się posiłkować starymi zdjęciami , które załączam .

Z tego co wiemy :

Żółty - boczna poduszka w fotelu

Szary - mata zajętości

Fioletowy - napinacz pasów

Pomarańczowy - czujnik zapięcia pasów

Czarny - elektryczna regulacja ( u mnie na zdjęciu jeszcze brak )

Zielony - mata grzewcza

Niebieski - mata grzewcza

Jestem prawie pewny , że obydwa są od podgrzewania , bo przewody wychodzące z tych kostek wyglądają jakby wchodziły w jedną izolację , po prostu łączą się i idą i do siedziska i do oparcia , jutro spróbuję zajrzeć czy faktycznie tak jest i czy w lewym fotelu faktycznie nie ma maty zajętości .

Te kostkę z 4 pinami skąd wyciągnąłeś ?

Bump: Ps. O jakim aucie w końcu rozmawiamy ? Foce mk3 , mk2 czy mondeo mk4 ?
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC_3183.jpg (95.7 KB, 169 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Lukasz2525 ; 20-03-2017 o 19:58
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem