Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 20-03-2017, 23:07   #2902
ethernal
ford::professional

Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To dlaczego niektóre budżetowe opony mają lepsze parametry od tych teoretycznie droższych, lepszych ?
Skoro jakaś tam Dębica ma tak dobre parametry to czemu jest to nadal budżetowa opona , a nie wyższej klasy?
Bo etykieta nie determinuje przynależności do konkretnej klasy opon (premium, średnie, budżetowe). I nie jakaś tam Dębica, tylko najnowszy model 2017r. (Presto UHP2)

Cytat:
Napisał juri2069 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
I dlaczego ma słabe opinie?
To pokaż mi te opinie, bo ja jeszcze ich nie widziałem. Tak jak wspomniałem powyżej, jest to totalna nowość, specjalnie opracowana na ten rok i produkowana wyłącznie w DE w fabrykach należących do GY. Zapewne mało osób ją kupiło i założyło, dlatego nie ma jeszcze opinii.
Co ciekawe, Sava (też koncern GY) wypuściła też ciekawy model na ten rok Intensa UHP2 (zbieżność II członu UHP2 jak w przypadku Dębicy - przypadek? Nie sądzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Model ten został przetestowany przez AŚ i wypadł nadspodziewanie dobrze:

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

źródło

Ja natomiast dzisiaj zacząłem poważnie zastanawiać się nad oponą Vredestein Ultrac Satin w rozm. 235/40R18, mam tylko jedną wątpliwość, nigdzie nie znalazłem informacji czy opona ta posiada rant ochronny na felgę?

Ostatnio edytowane przez ethernal ; 20-03-2017 o 23:11
ethernal jest offline   Odpowiedź z Cytatem