Temat: [Fiesta 2008-2012] Nie dzialają skladane lusterka
View Single Post
Stary 21-03-2017, 11:53   #6
mathkaczy
ford::average

Imię: Mateusz
Model: Ford Fiesta
Silnik: 1.6 Ti-VCT
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nie dzialają skladane lusterka

Podczas zamykania auta składają się lusterka - wiem że można tą opcję wyłączyć w komputerze, mając ją jednak wolałbym z niej korzystać.
Lewy silniczek po osiągnięciu pozycji końcowej wydaje piszczący dźwięk. Tu zakładam że dobranie się do niego i przesmarowanie załatwi sprawę. Nie znalazłem odpowiadającego problemu na forum. Lusterka składają się prawidłowo, nie przeskakują itp, problemem jest jedynie dźwięk po zamknięciu wydobywający się z jednego z nich. Przesmarowanie elementów ruchomych (smarem silikonowym w sprayu) widocznych po zdjęciu zaledwie obudowy lusterka nie dało efektów. Planuję dogłębniejsze smarowanie samego silniczka. Zauważyłem też drobny problem a niestety ASO (gdynia) nie jest w stanie odpowiedzieć na pytanie, lusterka składają się wydaje mi, troche za daleko - opierają się na chromowanych listwach drzwi, lekko je przecierając i unosząc się do góry. Czy to prawidłowe ich składanie ? domyślam się że w takim przypadku silnik składałby je do oporu, jeśli tak ma być to trochę mało przemyślane.

jak kolega boncio doradził w temacie z którego przenoszę lusterka mają regulację za osłoną w drzwiach, nie przyglądalem się jej ale zajmę się tym w wekend. Przesmarować chcę też silniczki o ile się do nich dobiorę , może przestaną piszczeć. Ktoś może zaradził problemowi czy wszyscy z tym żyją XD?
mathkaczy jest offline   Odpowiedź z Cytatem