View Single Post
Stary 22-03-2017, 22:19   #1020
dr_hans
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2.5T Pb
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Program konfiguracji samochodu - ELMconfig

Cytat:
Napisał dr_hans Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W menedzerze urzadzen mam: Silicon Labs CP210x, versja sterownika 6.7.1.0 z 08/06/2015 i windows twierdzi ze to najlepsza wersja (jak probuje opcji 'aktualizuj sterownik)
Znalazlem wersje sterownika v 6.7.4 - i zainstalowalem na laptopie - jutro sie postaram podlaczyc do auta i zobaczyc jak to dziala.

Bump:
Cytat:
Napisał pgrob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tu nie chodzi o sterowniki w windowsie tylko o oprogramowanie układu (chipa) który obsługuje Twój kabel.
Viaken v.3 jest na chipie STN1170 i z najnowszym firmware 4.2.4 z 30.01.2017 w ELMConfigu na szynie MS-CAN pojawia się błąd widoczny na zdjęciu
Ja nie mam VIAKENA niestety - ale dziekuje za pomysl w sprawie sterownika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mam nadzieje ze to pomoze - mam 2 ELMy z EBAYa od roznych sprzedawcos ale dzialaja na tym samym sterowniku... czyli roznia sie tylko naklejka na obudowie...
dr_hans jest offline   Odpowiedź z Cytatem