Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 23-03-2017, 23:19   #558
Lukasz2525
ford::expert

Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Już ci mówię.

Fotele podgrzewane mam, nadal można je tylko włączyć lub wyłączyć, a dodatkowo grzeją falami, nie wiem czy tak powinno być, bo to głupie. W Focusie, Mondeo i każdym innym, którym jeździłem, fotele grzały cały czas. W Transicie raz nam się nagrzewają i stygną przez kilka minut, a później znowu nagrzewają się do gorącego. Też tak masz?

Generalnie mamy prawie wszystko co się dało zamówić, te podgrzewane fotele, przetwornicę 230v, poduchę pasażera, duże radio z większym ala kolorowym wyświetlaczem ( navi była za droga, a i tak korzystamy z oddzielnego urządzenia ), alufelgi 16", zawieszenie na poduszkach, powiększony bak 100 litrów, asystenta pasa ruchu z kolorowym wyświetlaczem ( tylko wibruje ), skórzaną kierownicę z tempomatem, alarm, czujnik zmierzchu, automatyczne światła z regulacją podświetlenia deski, halogeny, nie pamiętam co tam jeszcze. Generalnie auto było drogie, głównie przez zabudowę.

Mam kamerę z zewnętrznym wyświetlaczem 7". Lusterko i tylną szybę też mamy, jak patrzyłem po allegro to wszystkie podwozia ją mają, mimo że u nas jest za nią ściana kontenera, tyle też widać w tym lusterku. Podobno to jest jakiś pakiet. Zażyczyłem sobie podwójną kamerę, obiektyw szerokokątny i drugi ze zbliżeniem. Oczywiście zamontowali ją tak, że była bezużyteczna. Kamera z zoomem była skierowana kilka metrów za auto, dokładnie w szybę następnego samochodu i mieliśmy zbliżenie na twarze ludzi, a szerokokątna była skierowana w dół, ale była zamontowana tak, że podstawa kamery i dach zasłaniały krawędź zabudowy na dole. Było to kompletnie bezużyteczne. Ale wiem dlaczego nie zrobili tego lepiej, mi poprawienie tego zajęło pół dnia w pracy, dobre 3 godziny grzebania. Dorobiłem sobie kątownik, tak aby kamerę przymocować pionowo i żeby nie zasłaniała sobie podstawą, a nie poziomo do dachu. Wysunąłem trochę za krawędź dachu i zmieniłem pochylenie obiektywów. Teraz szerokokątny mam jako lusterko wsteczne, a zbliżenie mam pionowo w dół na krawędź zabudowy i mogę podjeżdżać na centymetry do innych aut czy do rampy bez wysiadania i sprawdzania.

Powiem ci że o żadnym awaryjnym hamowaniu nie słyszałem, tak samo jak o aktywnym tempomacie. Może to weszło w tym ostatnim lifcie na przełomie roku, gdzie w końcu ogarnęli napęd na wszystkie koła i automatyczną skrzynię. Nasz poszedł do produkcji w październiku i jeszcze tego nie było.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC_0082.jpg (97.9 KB, 59 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC_0083.jpg (92.2 KB, 54 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC_0084.jpg (90.5 KB, 55 wyświetleń)
Lukasz2525 jest offline   Odpowiedź z Cytatem