Temat: [Mondeo 2007-2014] kończy się sprzęgło
View Single Post
Stary 26-03-2017, 13:10   #196
siara1983
ford::average

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK4 Titek S
Silnik: 2.0 tdci 177/403
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: kończy się sprzęgło

Cytat:
Napisał ernestpierwszy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mi się tak wydaje. Na niskich biegach masz pełną moc z silnika i tu raczej sprzęgło mogłoby się ślizgać. Ogromny moment, przełożenie i uślizg.
Takie zachowanie auta to raczej nie sprzęgło. Falują obroty, może paliwo nie dochodzi, problem z wtryskiwaczem, przepływem powietrza, czujnikami. Jedź do serwisu na komputer i przegląd. Lepiej wydać kilkaset zł na diagnozę i nie wymieniać tego co się wydaje, że trzeba wymienić a ASO tylko zaciera ręce. Klient wie lepiej to wymieniamy za 6 tysięcy.
chyba macie mala wiedze o motoryzacji...na malych biegach jest male obcizenie silnika i sprzeglo zawsze jak sie slizga to zaczyna na najwyzszym biegu, u mnie pierwsze objawy byly jakis rok temu i potem jakos sie uspokoilo, niestety w tym roku w styczniu powrocilo od nowa i nie obylo sie bez wymiany calego kompletu, przyczyna slizgania sie sprzegla u mnie bylo rozleciane kolo dwumasowe ktore o dziwo nie dawalo zadnych oznak ze cos z nim nie tak, a po rozebraniu okazalo sie kompletnym zlomem.
siara1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem