Witam.
Zmagam się z hałasem całą zimę z tyłu auta. Na lewarku kręcąc kołem słychać ocieranie jakby była krzywa tarcza. Podczas jazdy po przekroczeniu 80km/h zaczyna buczeć niemiłosiernie, że nie słyszę własnych myśli, po przekroczeniu 120km/h hałas znika
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z początku myślałem, że łożysko. Po zdjęciu koła i tarczy, piasta ładnie siedzi i kręci bez oporów, czy hałasów.
Tak więc zamówiłem nowe tarcze i klocki, dzisiaj powinny przyjść.
Pytanie do was, bo czuję że będę miał problem z założeniem, ponieważ stara tarcza ma już wyżłobione ranty i klocki ciężko było wyciągnąć z zaciskiem.
Będę zakładał nowe klocki i nie chce się zdziwić , że będą ocierać, albo nie będzie się dało ich wcisnąć, bo będą szersze, tarcza też.
Chodzi mi generalnie o tłoczek hamulcowy. Co z nim zrobić żeby, wyregulować go tak, żeby znalazł się w bezpiecznej pozycji z klockiem od tarczy. Zacisk ma chyba regulator, więc Sobie powinienem poradzić. Na starej tarczy był milimetr odstępu, a jak pisałem wyżej klocek z tłoczkiem już ocierał na starej tarczy.
Ścisnąć imadłem odkręcając odpowietrznik? Wycieków nie ma, gumy sprawne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.