Cytat:
|
Rownie dobrze ci piesi moga chodzic 500m od drogi, ktora jade, aby mi dac radosc z szybkiej i bezpieczniej jazdy
|
Aha, Tylko ja i mój samochód się liczę i nikt więcej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wypadek miał miejsce w mieście, ostatnie posty prawiły o szybkiej "bezpiecznej" jeździe w mieście, tak więc ja piszę o ruchu miejskim, więc w tych 500m, o których piszesz będzie kilka rzędów kamienic, a nie kilka pasów autostrady.
Cytat:
|
Tu potrzebne silne lobby ktore bedzie optymalizowalo ruch (tak pieszy jak i samochodowy) preferowalo bezkolizyjne skrzyzowania czy przejscia dla pieszych. W tym momencie jest jakby na odwrot.
|
Co by tu napisać... jest taka piosenka zawierająca słowa " Ale to już było....." itd jakoś świat zachodni jednak idzie w kierunku ograniczania ruchu samochodowego, wspierając wszelkie formy komunikacji zbiorowej, pieszej i rowerowej. Nic na to nie poradzisz,
model autem wszędzie się nie sprawdził i jak słusznie zauważyłeś coraz większe przywileje dla wszystkich innych, ale nie dla samochodów. Jeśli tego się nie zrozumie...to trudno, dinozaury też kiedyś panowały na Ziemi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Mam dzis nagrany przyklad gdzie nie mozesz sie zaslaniac pieszymi.
|
A czy ja gdzieś Ci pisałem o autostradach.... Z ciekawości jakie tam jest ograniczenie.... link do GSV, może też poprosiłbym do tej 30 w Pradze (o ile nie jest za stary ....)
Cytat:
|
jadący autostradą często właśnie przy wlotach wyjątkowo trzymają się prawego pasa zamiast umożliwić wjazd zjeżdżając na lewy.
|
Ale tak z moich obserwacji w tej materii wydaje się być coraz lepiej, jakoś uczymy się jeździć po tych nowych wspaniałych drogach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Choć czasami trudno się nie dziwić, skoro we w miarę gęstym ruchu, prawy jedzie 120...130 lub 90, jak "Tiry", a lewy pruje 150+, to choćby chcieli Ci z prawego zjechać na lewy.... stąd się nie dziwię, że zrównanie prędkości na obu pasach jest wskazane, by łatwiej było powpuszczać tych z rozbiegówki.