Po testach
Dziś na zewnątrz 20-21 stopni w cieniu - (ja stałem na słoneczku wiec mogło być przy aucie cieplej) Klima odpalona na Lo, dmuchawa na maxa, wybrane kratki środkowe. Temp powietrza wylotowego spadła do 8 stopni (8-10), temp parownika wedle Forscan to 8 stopni. Ciśnienie układu wedle Forscsn od 20 do 25Barow.
W Forscan jest jeszcze pozycje
Wysokie ciśnienie AC - tutaj jest zawsze off
Niskie ciśnienie AC - tutaj jest zawsze on
niezalenie czy klima włączona, czy wyłączona
Nie ma znaczenia czy stoję, czy jadę, czy podnoszę obroty.
edit
Testów c.d. zrobiło się jeszcze trochę cieplej (23,5-24,5 stopnia w cieniu). Klima odpalona na Lo, dmuchawa na maxa, wybrane kratki środkowe. Temp powietrza wylotowego 11-13, temp parownika wedle Forscan to 12 stopni. Ciśnienie układu wedle Forscsn od 18 do 21 Barow.
Wynikało by z tego, że każdy jeden stopień więcej na dworzu skutkuje wzrostem temp parownika i powietrza z kratek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli jak będzie 6 stopni więcej to z kartek będzie mi walić po 20stopni
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moje MKIII stojące obok też dmuchawa na twarz na max, klima na Lo, z kratek w mniej niż minutę 4 stopnie.
Skraplacz u góry gorący, na dole letni. (przy dyszy rozprężnej wysokie ciśnienie letni, powrotny zimny). Sam skraplacz czyściutki i niepozaginany.