Cytat:
Rozrząd jest na 140 000 km w tym silniku z początku produkcji 2011r. Mój w momencie zakupu miał 144000 i też jak się przysłuchać to były inne dźwięki. Po wymianie paska, pompy wody i rolek, paska osprzętu ucichło.
Pytanie czy przebieg 100% oryginał oraz skoro ma niewielki przebieg ale okres 6 lat to też nie mało. Jakim cudem w serwisie robili przegląd płątny i nie zwrócili uwagi? Jak kupiłeś niedawno to może w ramach rękojmi to zrobią.
|
tak przebieg jest oryginalny.
I tego tematu proszę nie poruszać więcej.
Zdarzają się takie auta.
dokładnie 6 lat ale jeździ od kwietnia 2012.
Posiada system start stop i był katowany dużo po mieście. Może to ma jakiś wpływ.
Rękojmi to raczej nie obejmie, gdyż Paski i części eksploatacyjne nie są chyba obiente.
Jakim cudem ? tego nie wiem. Natomiast samochód był sprawdzany pod gwarancję Forda 12. 139 zł sprawdzali ponad 30 punktów i komputer. Dostałem nawet zawieszkę że twój Ford jest w idealnej kondycji.
Jutro dzwonię do serwisu i będę umawiał się na diagnozę mam nadzieje że jak coś jest to uda się z tej gwarancji ściągnąć.
Chciałem wiedzieć czy ktoś miał też z was takie odgłosy w takim zakresie, żeby być trochę mądrzejszy, za nim zaczną fachowcy pół auta rozbierać