Temat: [Mondeo 2014- ] Wady wieku dziecięcego.
View Single Post
Stary 03-04-2017, 14:15   #3770
leszek
ford::professional

Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał miroos Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
hmm - a ja znowu miałem inne odczucia co do zawiasu - miałem wcześniej parę lat mk4 ze standardowym zawieszeniem na felgach 16 i oponach 215/55 R16 - później dostałem tymczasowego zastępczego mk5 na standardowym zawieszeniu i oponach 215/60 R16 i odczucia były takie że auto gorzej się prowadzi, mniej pewnie przy nagłych ruchach i np. na ślimakach zjazdowych z autostrady jakby mnie wyrzucić chciało. Teraz mam już swoje mk5 na standardowych oponach od titanium 235/55 R17 i zawieszeniem adaptacyjnym i teraz dopiero znów mk5 prowadzi się równie pewnie co poprzedni mk4. Takie są moje subiektywne odczucia.
ja też mam takie wrażenie że na 16 auto pływa takie mam zimówki ale na 18 to super się trzyma więc w piątek zmieniam na letnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał taajniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cześć,

Ja mam dla was wadę/ciekawostkę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.... Całkiem śmieszną...

Przednia szyba mi strzeliła ot tak od siebie - po 1 roku / 22.000 km użytkowania auta. Żadnych śladów od uderzenia - kompletnie nic. Pęknięcie poszło we 3 strony centralnie od kamery.
Poszła warstwa zewnętrzna. Wewnątrz pod palcem nic nie czuć.

Podjechałem pod ASO i zapytałem co oni na to. Chłopa generalnie wcięło i powiedział że jeszcze czegoś takiego nie widział, ale niestety ford uwzględnia reklamacje tylko do przejechanych 1500 km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) i powiedział ze nic nie wskóram.

Jak by was zaciekawiło, to mogę jutro wrzucić zdjęcie.
mi wczoraj strzeliła Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale podobno jest jakiś pakiet na samą szybę ? może warto dokupić
leszek jest offline   Odpowiedź z Cytatem