View Single Post
Stary 03-04-2017, 22:09   #4
wduk
ford::beginner

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Jak samodzielnie wymienić koło pasowe 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał Przemol1974 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Potrzebny będzie bardzo dobry klucz udarowy. Za pierwszym razem przymierzałem się do odkręcenia i poległem, przy drugim razie uzbroiłem się w dobry klucz 1000 nM i poszła bez wyciągania rozrusznika i blokowania koła zamachowego.
Cytat:
Napisał aurerum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli ktoś przed Tobą coś robił i zastosował klej do śrub to jest możliwość urwania śruby,wiem to ze swojego doświadczenia bo taka śruba mi się urwała i została w wale
Dzięki z info. Na początek planuję zablokować koło zamachowe i spróbować czy dam radę odkręcić długim kluczem (ewentualnie trochę podgrzeję). Jak nie pójdzie to pozostaje udar.
Tak jak pisałem, nie jestem pewien czy w tym silniku koło zębate od rozrządu jest na klinie czy też tylko dociśnięte kołem pasowym (takie coś na pewno jest w wersji benzynowej). Wolałbym przez przypadek nie przestawić rozrządu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wduk jest offline   Odpowiedź z Cytatem