Cytat:
@ marel12467
, próbowałeś kasować błędy? Co nie działa? Albo padł któryś przedni moduł i blokuje CAN, albo wiązka/wtyki. Przednie moduły komunikują się pomiędzy sobą i resztą komputerów magistralą CAN. Moduł kierowcy komunikuje się z przełącznikami funkcji i tylnym modułem po swojej stronie osobną szyną LIN. Tak samo moduł pasażera po prawej komunikuje się z tylnym modułem swojej strony po LIN. Nie wiem jak Twój Dolny Śląsk ma się do Zielonej Góry, bo mam przednie moduły na podkładkę.
|
Próbowałem , po skasowania błędów dotyczących drzwi pasażera i uszkodzonej CAN wyrzuca ponownie , ciekawe jest to że jak skasuje błędy na odpalonym silniku a drzwi są otwarte , wyłączysz i włączysz silnik i ponowisz diagnostykę żadnych błędów nie ma , natomiast kiedy zgasisz silnik , zamkniesz drzwi , otworzysz , odpalisz auto i ponowisz diagnostykę błąd ponownie się pojawia. Błąd lampy zbliżeniowej jest ciągły. W samochodzie nie zauważyłem żeby coś nie działało , wszystko działa , jedyne co to po zamknięciu drzwi kiedy siedzisz w środku i wygaszą się już wewnętrzne światła , po wciśnięciu sprzęgła na chwilę zapala się podświetlenie przycisków lewych drzwi po odczekaniu około minuty i przy ponownym naciśnięciu znowu się zapalają na około 1 sekundę