Temat: Wypadek
View Single Post
Stary 07-04-2017, 19:36   #84
Markoo
ford::advanced

Model: Vectra B/Mondeo MK4
Silnik: X18XE/2.0PB LPG
Rocznik: 1997/2012
Domyślnie Odp: Wypadek

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
driftujemy od glownego tematu a
Jeśli chcesz podejść do tematu akademicko, to możesz uznać, że jest to odejście od tematu...tyle że tego nie można zawęzić do jednej zmiennej. Statystyki też nie oszukasz, pisałem i powtórzę prędkość jest nie tylko czynnikiem zwiększającym skutki...lecz przede wszystkim zwiększa prawdopodobieństwo jego zaistnienia.
A dlaczego 50..."W przypadku potrącenia pieszego z prędkością 60 km/h prawdopodobieństwo śmierci wynosi 80%, przy prędkości 50 km/h jest to 40%. " tylko 10, a taka różnica...
Z powyższych i wcześniej wymienionych czynników (pewnie i tak nie wymieniłem wszystkich), nie mogę pozostawić hasła "jedźmy szybko, ale uważnie i będzie dobrze" bez odzewu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miejsce z ograniczeniem 30/40: klik
O fajna miejska dróżka (moje wnioski, tylko na podstawie GSV i to chyba w remoncie była ta droga). Wysepki, bez barierek (bo to miasto, nie autostrada), to się nie dziwię, że ograniczenie do 30, fajne zwężenia optyczne, pasy dla rowerów, podoba mi się. Co do samej prędkości, to ja bym widział 50, a na wysokości przystanków rzekome 30 (na podstawie GSV) Zauważcie, że równie dobrze jakby tam nie było wysepek, to podjazd tramwaju byłby równoznaczny z całkowitym zatrzymaniem ruchu na czas wymiany pasażerów, a tak to i owca cała i wilk syty. Dalej, obstawiam, że przy podobnym natężeniu ruchu, przejazd tą drogą wcale nie musi być wolniejszy niż na pobliskich podobnych, a ze światłami i bez takich ograniczeń...
Cytat:
Ja w ogole uwazam, ze poziom umiejetnosci jak i swiadomosci dzisiejszych kierowcow jest ponizej krytyki.
O a z tak skonstuowanym zdaniem zgadzam się całkowicie bez zastrzeżeń Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Markoo jest offline   Odpowiedź z Cytatem