Temat: [Mondeo 2007-2014] Szybko psujący się hamulec ręczny
View Single Post
Stary 08-04-2017, 09:59   #10
Usefull
FCP member

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK5, Kuga MK1
Silnik: 2,0 EcoBlue 150 KM , 2.0 TDCI 136 KM
Rocznik: 2020, 2008
Domyślnie Odp: Szybko psujący się hamulec ręczny

Cytat:
Napisał Kuba94 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zostaje kwestia gotującej się lewej tylnej tarczy, bo to raczej też nie jest normalne.
Dodam tylko, że podczas jazdy niejednokrotnie auto z tyłu piszczy i teraz mam pewność, że to właśnie coś z lewym zaciskiem/tarczą/klockiem jest nie tak. Pytanie tylko co?
to jest właśnie to co pisałem wcześniej - było u mnie , czyli nie odbijał ręczny po zwolnieniu czyli problem właśnie z tymi nieszczęsnymi zaciskami , u mnie raz odbijał całkowicie raz troszkę tylko i wtedy tarcza właśnie piszczała w trakcie jazdy , kiedyś odjechałem od domu na jakieś 4 km - ciężko szedł to stanąłem na poboczu a tu tylna lewa tarcza czerwona , powrót na warsztat i właśnie regeneracja zacisku + wymiana kompletu klocków , zresztą zupełnie nowych , bo się trochę przypaliły

sumując temat = po zrobieniu gruntownym zacisków problemy powinny zniknąć , czego Ci życzę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ford Fokus Mk4 HB 2,0 EcoBlue 150 KM 2020
Usefull jest offline   Odpowiedź z Cytatem