Temat: [Mondeo 2000-2007] Kontrolka oleju, zgasł podczas jazdy
View Single Post
Stary 10-04-2017, 08:30   #23
yuriyay
ford::beginner

Imię: Anna
Model: Ford Mondeo mk3 diesel
Silnik: 2.0 TDDi
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Kontrolka oleju, zgasł podczas jazdy

witajcie, jestem tu nowa i mam nadzieje ze dobrze napiszę ten post. mam podobny problem... tylko nikt nie potrafi mi pomóc. Albowiem posiadam forda mondeo 2.0 TDDi w tamtym tygodniu byłam na wymianie oleju i filtru paliwa i oleju. Mechanior zmienił olej filtr mówił że wchodzi 5,2 potem chcial wymienić filtr paliwa wyjął go stwierdził że takiego nie ma i włożył spowrotem. próbował odpalić auto na Plaka lecz nie dało rady tak nim kręcił ze poszedł mi rozrusznik. nie wyjechałamwyjechała już autem. zaoferował ze na następny dzień przeciąganie auto do mechanika obok i za kilka dni bd mieć wymieniony rozr7sznik i filtr paliwa. spojrzałam jeszcze na stan oleju było ok. po tygodniu ode brałam auto i wczoraj w trakcie jazdy zgasł mi na rondzie! zapaliła się kontrolka oleju i nie odpalił już. sprawdziłam olej był minimminimum dolałam i nadal nic. silnik kręci Ale odpalic nie moze. zaciagnieto mnie na hol do mechanika i tam stoi był wczoraj człowiek z komputerem i stwiestwierdził ze żadnego błędu nie ma i poszła pompa. sprawdziliśmy te tryski 4 czy jak to się nazywa ( nie mam pompowtryskow) leci paliwo, ale nie leci z tego wezyka przy pompie( mam nadzieje ze mnie ktoś zrozumie), mechanik to próbował przepompowac ze niby się zapowietrzyl Ale nadal nic. Pomocy co to może być ? Faktycznie Pompa ? Tak nagle ? może wy coś podpowiecie ?

wybaczcie wszystkie błędy, to słownik i nerwy
yuriyay jest offline   Odpowiedź z Cytatem