Witam,
jak dla mnie Auto Watin i p. Wojciech K. - osoba która przyjmowała auto przywiezione na lawecie to nieopisany brak kompetencji i niechęć do informowania, bądź dzielenia się informacjami nt. mojego własnego auta. Auto odebrane z salonu w połowie lipca 2016, przywiezione do Auto Watin na lawecie 24.03.2017. Wstępna diagnoza - moduł ABS (wątek :
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=260383). Najpierw tydzień ściągali moduł z, jak to Pan powiedział "RFN-u" później naprawiali, naprawiali i dostałem tel. że auto będzie do odbioru w piątek lub sobotę 09.04.2017 i.... cisza. Może jestem niecierpliwy, ale stwierdziłem, że nie kupuję auta do pracy za niemałe pieniądze po to żeby stało w "serwisie" w związku z czym dzisiaj zadzwoniłem do Ford Polska (oczywiście nie na infolinię, bo tam można się zestarzeć czekając na połączenie - dzwonić na sekretariat i miła pani połączy z kim trzeba
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i zrelacjonowałem całą sytuację, a w ślad za rozmową wysłałem maila. Ciekawe czy jutro się zagotuje w Auto Watin....