12-04-2017, 16:00
|
|
|
ford::beginner
Imię: P
Model: Focus ST
Silnik: 2.5
Rocznik: 2007
|
Odp: Dobre (nie ASO) warsztaty w Warszawie. Kompendium wiedzy!!!
Cytat:
Forumowicze,
Gdzie polecacie sprawdzić naprawić następującą usterkę:
W moim Focusie ST mk2 r. prod 2005 występuje zacięcie kierownicy- tylko przy skręcie w lewo z prostych kół i na początku skrętu-potem idzie płynnie.Nie mam żadnego błędu wspomagania, pompa nie huczy,tylko to przycięcie.. Opór jest najbardziej odczuwalny na zimnym silniku, po kilku minutach jazdy i rozgrzaniu jest prawie niezauważalny. Wymieniony został płyn wspomagania ( po wymianie objaw się jakby nasilił na zimnym...), przy okazji geometrii 2 tyg temu stwierdzono ( co już w na wielu wątkach forum potwierdzano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ), że maglownica jest już mocno zużyta- i z tego co czytałem zużyta przekładnia na 90% jest przyczyną zacięcia układu przy skręcie w lewo z prostych kół.
Konkludując- gdzie polecicie warsztat,który jednoznacznie wskaże, że maglownica to przyczyna problemu ( wykluczając jakieś pierdoły,który (chciałbym) mogłyby być przyczyną zacięcia..) i po wykluczeniu innych przyczyn wyjmie i włoży, a najlepiej zregeneruje/wyśle do sprawdzonego punktu regeneracjii maglownic?
Ktoś poleci punkt w Warszawie, gdzie ogarniali mu tego typu operację ? Ile orientacyjnie może/powinno kosztować samo wyjęcie starego magle i potem ponowne włożenie zregenerowanego? ( punktu regeneracji mogę poszukać w ostateczoności na własną rękę- ktoś poleca jakiś szczególnie - najlepiej Wawa i okolice?). Najlepiej byłoby żeby warsztat sam miał sprawdzony, partnerski punkt, żeby w razie czego było gdzie jechać z reklamacją( bo jak włożą magiel,który ja odbiorę i im przywiozę do włożenia to potem,przy złej regeneracji, operacyjnie będzie porażka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
Dzięki za pomoc
|
Konkludując powyższe - problem ustąpił po regeneracji maglownicy. Zrobione w Solid Garage. Solidnie zapłacone, mam nadzieję, że "solid"ność roboty poszła w parze z kosztem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|