View Single Post
Stary 13-04-2017, 21:21   #7
cytus
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 1.6 Ecoboost
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Tylne zawieszenie do regeneracji - objawy

Cytat:
Napisał kumpel Fordzika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
118 tys na zegarze to jakoś niedużo na remont całego zawieszenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przebieg autentyczny, prawdziwy ?
Tak przy okazji będąc w ASO Ford na przeglądzie wiosennym za 39 zł pan mechanik uświadamiał mnie i zarazem roztaczał czarne wizję, że jak robić to komplet i że w Focusach MKll zawieszenie trwałe jak się o nie dba. Hmmm nie dopytałem co to znaczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak po czasie zacząłem dumać, że może należy zadbać o te połączenia metalowo gumowe aby się nie rozwulkanizowywały .
Może warto jakimś profesjonalnym silikonem w sprayu prysnąć od czasu do czasu na te elementy ?
No przebieg autentyczny właśnie. W serwisie usłyszałem, że to częsty problem w focusach i nie tylko z tym zawieszeniem...

Miałem samochód o 91tys. dobiłem do 118tys. no i rozwulkanizowane tuleje... Remont całego zawieszenia tył + zbieżność - 2400zl

Kiepsko jednym słowem.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
cytus jest offline   Odpowiedź z Cytatem