Hejka
Czas zastąpić wysłużonego mondeo, który to i tak zostanie w rodzinie i pomysł na auto jest, są też pytania.
Plan podstawowy to Focus Kombi St-Line 1,5 EB 150. dopłata do mocniejszego mnie niestety przerasta.
Mam kilka wątpliwości co do opcji. Wstępnie auto skonfigurowane z radiem Sync 3, Parking 1, tylny spoiler, Comfort 2, koło zapasowe dojazdowe, przyciemnione szyby.
Zastanawiam się nad dodaniem door edge protector, familly 1, winter 1, podparcie lędźwiowe/pakiet seat, tempomat, konsola centralna premium.
Mam następujące pytania o opcje:
Radio sync3 - jak to się ma do opcji podstawowej? Czy to jest przepaść? Warto dopłacać? Sterowanie głosem mnie nie jara ale nie chciałbym też czarno białego wyświetlacza i 2 głośników
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakie są różnice w praktyce.
Tylny spoiler - z tego chyba zrezygnuję. Fabryczna lotka chyba ładniejsza i ładnie wieńczy klapę.
Comfort 2 - fabryczna klima to manual? w pakiecie jest jeszcze: automatyczne reflektory, automatycznie sterowane wycieraczki z czujnikiem deszczu, automatycznie ściemniające się lusterko wsteczne. Szczerze chętnie wziąłbym samą klimę bo reszta mi nie jest zupełnie potrzebna.
Przyciemnione szyby - fabryczne są piecowe? opcja nie jest jakoś drogo wyceniona. Nie jest w aucie zbyt ciemno? Nie lepiej zrobić lekki tint aftermarketowo? Czy faktycznie z przyciemnionymi szybami można wozić w lecie potomstwo bez doklejanych firaneczek i innego badziewka?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Door edge protector - działa? Nie psuje się jak u Zahara?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. nie rysuje samo z siebie krawędzi drzwi?
Family 1 - dodatkowy kluczyk czy po prostu jeden składany zamiast zwykłego? kontrola zapięcia pasów to aż się dziwię, że tego nie ma standardzie.
Winter 1 - tu w zasadzie brak pytań. Jak na razie szyby działają i nie mają pasków które nie grzeją?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W moim staruszku to już grzeje z 30cm raptem.
Podparcie lędźwiowe. Pakiet seat z regulacją wysokości i odcinka lędźwiowego fotela pasażera nie ma w st-line czy to błąd w konfiguratorze? Ma sens ten pakiet w ogóle? Pasażer nie siedzi chyba wysoko w foczce? W Mondeo mk3 różnica między najniżej kierowcy z standardem pasażera tochyba kilka centymetrów i jadąc jako pasażer czuję się jak na stołku.
Tempomat - jak się spisuje? To taki najzwyklejszy po prostu pilnuje przepustnicy? To chyba wezmę bo na długich trasach odzywa mi się nie do końca sprawna noga.
Konsola premium. Jak wygląda wiem. Pytanie jak podłokietnik i konsola podstawowe się spisują. Warto za to dopłacać?
Co do samego silnika. Dobrze widzę, że na hamowni zazwyczaj jest sporo koni więcej niż 150? Jak z czipaniem bo nie ukrywam, że finalnie chciałbym mieć okolice 200 koni. Czy różnica miedzy 150 a 182 to tylko program i rezonator czy coś jeszcze?
Finalnie kolor :-------) czyli najbardziej subiektywna sprawa. Na żywo widziałem a jak białego hatchbacka.
Jak z jakością lakieru i jego utrzymaniem w praktyce? Zastanawiam się nad deep impact, silver dust, może czerwonym bo tanie i szybkie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kusi srebrny bo mam silverdusta i nie widać, że zakurzony. Fajnie to wygląda w zestawieniu z ciemnymi felgami i wykończeniem?
Co do felg - 18 chyba tylko dla wyglądu? Ne jestem skłonny do szerszej gumy. Głośniej, więcej pali, mniej przyspiesza
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jakieś doświadczenia, wrażenia?
Finalnie inne smaczki ST-Line. Poprawione zawieszenie - czy wiemy co dokładnie odróżnia st-line od trenda czy titanium? Czy dobrze wyczytałem, że różny jest też układ kierowniczy?
Finalnie już zupełnie i na koniec temat, o którym dżentelmeni nie rozmawiają ale tu chyba powinni. Pamiętam taką dyskusję na forum mondeo gdzie okazywało się, że rozstrzał cenowy na podobne auta był ogromny.
Auto z produkcji. Rabat od cennika 20-25%. Jaki jest realny maks jaki można wyciągnąć? Jak podejść dealera i czy na opcjach jest większy rabat niż na same auto? Z waszego doświadczenia co radzicie. Auto będzie na os. fizyczną, połowa gotówką, połowa na raty. Sprawdzałem dealera z wawy, Radomia i Lublina i oferty w zasadzie takie same. Skłaniam się do Lublina bo tu mieszkam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki. Sorry za elaborat i dziękuję jeśli poświęciłeś czas na przeczytanie, podwójnie dziękuję jeśli jesteś w stanie podzielić się swoim doświadczeniem.