Cytat:
Dziękuję za wszystkie uwagi i wskazówki. Proszę o więcej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do zabezpieczenia antykorozyjnego - moje mondeo mk3 też nie miało nic na podwoziu i po kilunastu latach owszem nalot na wszystkich elementach pod spodem jest ale nic co by wymagało robienia. Gniją za to drzwi, nadkola, próg jeden po tej zimie się poddał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. więc raczej zamknięte Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niemniej do negocjacji dokładamy wykonanie zabezpieczenia antykorozyjnego przed odebraniem auta.
|
Co do zabezpieczenia antykorozyjnego: To warto. Ja zrobiłem po odbiorze za ok 1100pln srodkiem Terotex HV400, w ASO Forda, dlatego tak drogo. Ford twierdzi, ze mój focus ma zabezpieczenie antykoroz. (inf. z centrali). To co zrobiłem to dodatkowe zab. Wierze temu co widze.....zatem robic (gołe blachy, szare).
Poza zabezpieczeniem płatnym, warto na początku, po odbiorze, spryskać sobie to i owo w komorze silnika, drzwiach, elementy podwozia (tylny most, elementy zawieszenia i inne), które każdy kierowca oceni jako newralgiczne (co roku powtórzyć). Mowie tu o srodkach typu "do profili" jak Terotex HV400 . Są przezroczyste, bursztynowe, nieinwazyjne wizualnie, a cos tam dają. Spryski typu bitex, bitumiczne, czarne, sa widoczne, i mogą wzbudzić złośliwe emocje w Fordzie....np. utrata gwary, takie moje przemyślenia.............