View Single Post
Stary 14-04-2017, 23:31   #6124
BiCAR
ford::beginner

Model: Mondeo Titanium mk5
Silnik: 2.0 EB (AT) 203KM->240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna

Cytat:
Napisał Pulse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podziel to przez dziesięć. ��
Ja swojego cisne zdecydowanie i mocno i nigdy wiecej niz 10l nie wyszlo. A przy dynamicznej jezdzie spokojnie mozna uzyskac wynik miedzy 8,8 a 9,4 l. Koledzy potwierdzaja takie rezultaty w watku o spalaniu 1,5 EB.
Dodam jeszcze, ze wg wynikow z hamowni ktore potwierdzają Heko i TunaForce 1,5 EB maja sporo KM od fabryki w gratisie, a 2,0 EB wypadają raczej poniżej wartości katalogowych. Takze z tą mocą sporo mniejszą w porownaniu do słabszego 2,0 EB z jedynym dostepnym automatem, który go spowalnia też bym nie przesadzał.
Mówiłem, że niektórzy mnie zjedzą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powiem tak, pewnego czasu miałem okazję pojeździć chwilę mk5 1.5eb i powiem krótko, poprawny samochód, naprawdę nic więcej. Ogólnie dla mnie w tej wielkości oraz komforcie jazdy tylko automat, manual nie wchodził w grę. Średnie spalanie gdy co cisnąłem na 100km wyszło 12,8L. Tak więc nie wiem jak można utrzymać tu 10L przy dynamicznej jeździe. A jak dla mnie 180KM daje poczucie mocy, które lubię poczuć, stąd ciężka noga. Więc może zależy kto jak ciśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego nie porównuj proszę 180km do 240km, naprawdę jest to spora różnica, może nigdy nie miałeś okazji przelecieć sie 2.0eb więc nie wiesz jaka to różnica. A wg mnie naprawdę spora.
To prawda, jedyna rzecz, która mi przeszkadza, to tankowanie co 500km, w dieslu przyzwyczaiłem się do tankowania co 1000km. Ale to jedyna rzecz, która mi przeszkadza. Reszta zdecydowanie na WIELKI +. Uważam że przy tym komforcie jazdy, automacie, mocy spalanie rzędu 12L- rewelacja!!
Osobiście, wybierałem tylko i wyłącznie między 2.0eb a 2.0diesel. Oczywiście te mocniejsze wersje.
BiCAR jest offline   Odpowiedź z Cytatem