Odp: Chcesz kupić Transita? Tu pytamy o auta z ogłoszeń
Jak na 2004 rok ten spód nie wygląda tragicznie, myślę, że jest lepszy od mojego (pierwsza rejestracja też 2004 rok). Na pewno przy dokładnym sprawdzeniu coś tam wyjdzie, trzeba także sprawdzić progi i stopnie z przodu - które było ponoć robione. Trzeba wejść pod auto, oczyścić, zabezpieczyć, w profilach zamkniętych także.
W tej cenie za Mk6 nic dużo lepszego nie znajdziesz. Na przeróbkę na kampera nadaje się, to kawał bryki jest - długi i wysoki, szału przy 85KM nie będzie, ale 120 km/godz ze stałą prędkością w trasie będziesz pomykać.
Tam wyjdzie jeszcze wiele innych rzeczy - ale to przecież samochód 13-to letni. Np to co opisuje właściciel - wymiana uszczelki pod pokrywą rozrządu - to nie jest takie myk - myk, to jest większa robota dla kumatego mechanika.
Trzeba nabić klimę - no, ale dlaczego? Wiadomo - jest nieszczelna. Ja z tą klimą walczyłem kilka lat, co roku nabijałem łatając układ, w końcu wszystkie przewody tak zabezpieczyłem, że teraz już czwarty rok trzyma ciśnienie. A ten kto wymyślił u Forda sposób prowadzenia przewodów na tył do parownika klimy i do nagrzewnicy, jest technicznym kretynem...
Czyli reasumując: wg mnie auto jest warte tych pieniędzy, ale wymaga wkładu pracy i nieco gotówki. Jeżeli jesteś gotów na to, to jedź go obejrzeć i sprawdzić. Ale musisz być wyrozumiały - to jest auto 13-to letnie...
Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 15-04-2017 o 16:44
|