View Single Post
Stary 18-04-2017, 08:20   #7
wujek73
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 2.0
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: zasilanie kamery rejestrującej okolice lusterka

Witam,

Zgodnie z sugestią minus wziąłem z nakrętki umocowanej w dachu nad panelem ze światłami w podsufitce. Wkręciłem tam krótką śrubę M8 (na klucz imbusowy, długość gwintu max 8mm) którą przymocowałem kabel z oczkiem 8mm. Plus natomiast wziąłem z wiązki biegnącej do lusterka bodajże fioletowy kabelek, na pewno nie środkowy.
Wszystko działa jak należy, zasilanie się włącza dopiero po przekręceniu kluczyka i wyłącza również po przekręceniu.

na koniec kilka rad:
Panel z lampkami w podsufitce wyciąga się poprzez szarpnięcie w tylnej jego części, nie trzeba żadnych narzędzi wystarczy otworzyć pierwszy schowek za panelem i wtedy złapać palcami i pociągnąć dynamicznie, posiada zaczepy po prawej i lewej stronie po środku oraz z tyłu (oczywiście chodzi o cały duży plastik a nie tylko tą "szklaną" zaślepkę pod lampkami.)
Osłona lusterka wstecznego i czujnika deszczu jest dosyć delikatna, łatwo połamać zaczepy mocujące część osłony powyżej lusterka od reszty. Większą część osłony znajdującą się poniżej lusterka i zasłaniająca czujnik deszczu schodzi w miarę łatwo należy ją pociągnąć w dół w okolicach mocowania lusterka wstecznego.

Dzięki wszystkim za podpowiedzi, temat do zamknięcia.

Pozdrawiam
Wujek

Ostatnio edytowane przez wujek73 ; 18-04-2017 o 08:26
wujek73 jest offline   Odpowiedź z Cytatem