Cytat:
|
Z mojej perspektywy tak to wygląda. Wyprzedzał passata w momencie gdy ten wracał z pobocza na swój pas ruchu trąbiąc jednocześnie na niego (nota bene skoro taki "formalista" z Ciebie to jak to się ma do przepisów?). Skoro nie spieszyło mu się wystarczyło poczekać te kilka sekund i bez napinania się wyprzedzić go kawałek dalej... Byłoby prościej, bezpieczniej...
|
Sam sposob wyprzedzenia skomentowalem w swym pierwszym poscie. Wystarczy przeczytac dokladnie.
Nie oznacza to jednak, ze cwaniakowal wykorzystujac karetke do wyprzedzenia.
BTW nie wiem czy rozumiesz znaczenie slowa "formalista", ale z nas dwoch to ja bardziej sie staram pragmatycznie oceniac sytuacje.
Cytat:
|
Porównania są efektem zbieżnych zachowań - tak więc polecam zastanowić się nad przyczyną zamiast obrażać na skutki...
|
jasne... alibismus... tylko wtedy kiedy tobie pasuje.
Co bedzie jak inni zaczac pisac, ze "zachowujesz sie jak ostatni debil" a potem aplikowac twoja wymowke?
No a przede wszystkim do czego ci ma ci to sluzyc w rzeczowej badz co badz dyskusji? Czujesz sie bardziej elokwentny? Czy to tylko wybieg jak zdyskredytowac rozmowce, ktory jednak w ramach roztrzasanych faktow moze miec racje?