Cytat:
|
Podobnie z zepsutym pilotem do TV.
To tylko wada , a nie awaria, bo sam TV działa , zgodnie z Twoim tokiem rozumowania.
|
to nie jest mój tok rozumowania.
Przytoczyłem słowa prawnika, który wypowiadał się na temat reklamowania auta.
Poza tym współczesne telewizory bez pilota są praktycznie bezużyteczne, więc to trochę głupi przykład.
Bump:
Cytat:
|
w tym linku jest informacja dotycząca rękojmi , a nie gwarancji .
A Kolega wydra jak do tej pory korzystał z gwarancji o których wariantach się wypowiadałem.
|
Dlatego pisałem w 1 swoim poście,żeby kolega olał gwarancję i żądał wymiany tv z tytułu rękojmi.
Bump:
Cytat:
|
Cytat:
Napisał Juzek Zobacz post
Wiem, że zaraz ktoś napisze: powinieneś reklamować tam gdzie kupiłeś. Ale mnie to kosztowało tyle samo zachodu, więc jedynie skróciłem czas załatwienia sprawy. Niestety tak to działa :-)
Nie do końca. "Reklamując" u sprzedawcy z tytułu niezgodności towaru z umową ustawowo musisz otrzymać odpowiedź w ciągu 14 dni. W przypadku braku takowej z automatu, bez względu na to czy Twoje roszczenie jest zasadne czy też nie jest, musi ono zostać uznane przez sprzedającego.
Ergo sprzedający ma żywotny interes w opowiadaniu bajek tego typu aby scedować odpowiedzialność na producenta i wybić z głowy kupującemu jakiekolwiek roszczenia w kierunku sprzedawcy. Usuwa się w ten sposób na bok i nie jest stroną w takiej procedurze.
|
Teraz informacja o prawach konsumenta musi być w widocznym miejscu dla klienta. Kara za brak takiego info to parę tys zł (nie pamiętam dokładnie).
Więc jeśli sprzedawca mówi takie pierdoły i nie ma wywieszonej informacji to można mu jeszcze koło pióra zrobić.