View Single Post
Stary 20-04-2017, 20:56   #7
_fenix_
ford::average

Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Słychać zawory po zmianie biegu na wyższy

Cytat:
Sypiesz tematami jak z rękawa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Słychać pewien dźwięk przy przyśpieszaniu z niskich obrotów, czasem mniej ,czasem bardziej.
Proponuję jeździć na włączonym radiu. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No a co ma zrobić nowy właściciel jak słyszy to i owo gdzie wcześniej tego nie było przez 11 lat w prostym RENAULT MEGANE II :-)

Jestem zadowolony, ale pewne rzeczy przykuły uwagę, myślę że niewiele pytań pozostało do zadania bo już coś niecoś się powyjaśniało.

Dzięki za pomoc !

Bump:
Cytat:
Napisał kaan1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Moim zdaniem TDCI po zmianie biegu nie powinien mieć mniej niż 1500 przy normalnym rozpędzaniu. Przy mocniejszym wciśnięciu gazu to proponuję 1700 obr / min. Zwłaszcza po zmianie na 3 - po dwójce obroty znacznie spadają (jest krótka)
Mam z tym problem bo tego w tym aucie nie czuje.

Miałem kilka wpadek, jak przy ruszaniu i zmiany na 2 bieg auto mi gasło jakoś nie mogę do tej pory wyczuć i nie pewnie mi się rusza.

Mam wrażenie że przełożenie jest takie że ciężko mi się teraz przestawić, ale to dopiero 3 dzień !!
_fenix_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem