View Single Post
Stary 21-04-2017, 13:35   #542
hak64
ford::advanced

Imię: Henryk
Model: inny
Silnik: 3,6
Rocznik: 61
Domyślnie Odp: Agresja na drodze i blokowanie pasa ruchu - wydzielona dyskusja

Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A co do pozyczania aut: jesli to czesc twojego biznesu to auto jest na firme a nie na prywatna osobe.
Powiedzmy, że nie będę wyprowadzał Cie z błędu.
Cytat:
Napisał MaXyM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja nie rozumiem ogolnie problemu z "upublicznianiem" jako naruszaniem dobr osobistych.
To uruchom wyobraźnię, bo nawet zdjęcia fotoradarów mają zamazany wizerunek pasażera. Znam kilka przypadków, kiedy taka fotka spowodowała rozpad małżeństwa, a i mnie niewiele brakowało.
"Niepokoją mnie fachowcy na FCP negujący prawidłowe zachowania". Prawidłowym zachowaniem jest działanie w granicach prawa, jeśli prawo zabrania upubliczniania czyjegoś wizerunku, naruszania czyjegoś dobra, to czym różni się ten piętnujący bezprawie?
Bulwersuje Cie czyjeś zachowanie, to zgłoś właściwym służbom (można to zrobić nawet korespondencyjnie). W niektórych krajach Unii samo posiadanie rejestratora jazdy jest karalne (traktowane jest to jako korzystanie z niezarejestrowanego monitoringu).
"Niestety demokracja i często chore paragrafy mogą działać na naszą szkodę". Odwrotna sytuacja także jest możliwa. - Ktoś zrobi fotkę parkującego na przejściu dla pieszych samochodu i wrzuci to na facezboka, a potem okazuje się, że na fotce jest także pan X z panią Y, która miała być rzekomo w delegacji i brać udział w szkoleniu z poprawności politycznej na uczelni ojca dyrektora.

Ostatnio edytowane przez hak64 ; 21-04-2017 o 13:54
hak64 jest offline   Odpowiedź z Cytatem