Diagnoza nie przyspiesza na 1 i 2 biegu, jakie pidy logowac
Hej
Mój Esio coś zaczyna nie domagać ostatnio.
Ststus:
2.0 tdci(140 km)
423 000 kilometrow
Heko 180/420
Oryginale nie ruszane wtryski, turbina, pompa CR, więc niestety pole do manewru duże...
Objawy:
Czasowo niesystematycznie ok 1-10 razy na dzień auto nie chce dynamicznie przyspieszyć na 1 i 2 biegu. Pedal w podłogę a on się tak zbiera jakbym żagiel rozkladał a nie gaz dusi. Na wyższych biegach 3-6 nie ma problemu i idzie jak burza.
Nie jest tak zawsze zdarza się od czasu do czasu, objaw niesystematyczny.
Ostatnio po przeglądzie (1000 km od przegladu) wraz z filtrem paliwa.
Po tym tysiacu kilometrów zaczął się problem odczytałem błędy jedyny zaslugujacy na uwagę to niskie ciśnienie paliwa na szynie P087 bodajże. Natomiast ten błąd mógł się pojawić zaraz bezpośrednio po wymianie filtra paliwa. Aktualnie go skasowałem i będę jutro sprawdzał czy on wróci.
Turbo ma sowe od dawna, ale generalnie jakbym miał obstawiać to bardziej turbo niż pompa. Ale ponieważ oba podzespoły są nie ruszane od wyprodukowania auta, to mogą być oba, albo czujniki albo Pieronek wie co... Dodatkowo mam już kupione 2 zaworki podcisnienia (turbo I klapy) bo jeden mi slynnie pierdzi. Może też być jakiś problem z podcisnieniem...
Wiec teraz pytanie. Chciałem go przegonic z logowaniem forscanem żeby złapać ten moment osłabienia i żeby było coś widać co się dzieje.
Pytanie co logować?
Możecie mi podać konkretne nazwy pidow?
Wychylenie pedału gazu
Obroty
Predkosc
Ciśnienie paliwa (1 jest?)
Map
Maf
Temperatura powietrza w dolocoe
Ciśnienie doladowania
Coś jeszcze proponujecie?
Z jakich modułów to odczytać te pidy