Witam, kupiłem mondeo z 2.0 TDCI z 2004 roku, sprzedający mówił mi że zawór egr wymaga czyszczenia gdyż samochód przy dużym obciążeniu traci moc, gaśnie a na desce zapala się sprężynka od świec. Autem bezproblemowo udało mi się dojechac do domu, ponad 200km. Niestety rano gdy chciałem auto odpalić pochodził parę sekund i zgasł. Od razu swoją uwagę skierowałem na nieszczęsny egr, jednak ktoś tam przede mną był i zawór jest zaślepiony. Czy może to być przyczyną? Druga sprawa to dziwne połączenie filtra paliwa bo dochodzą do niego tylko dwa przewody a trzeci wlot jest zaślepiony (jak uda mi się to wstawie zdjęcie). Czy te dwa elementy mogą mieć wpływ na to że auto już w ogóle nie chce odpalać?? Dodam że odkręcałem przewody od wtrysków i leci z nich spieniona ropa z powietrzem czyli układ jest ewidentnie zapowietrzony, tylko dziwi mnie dlaczego, skoro wczoraj taką trase pokonał bez większych problemów wprawdzie silnik troche chodził nierówno na wolnych obrotach. Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem i mógłby mi pomóc, będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.