Pytałem właśnie brata ( strażaka na śląsku ) i powiedział , że nigdy nie patrzyli i nie szukali karty ratowniczej bo wiedzą gdzie mają ciąć. Problem pojawia się natomiast przy nowych lub nietypowych autach , a chodzi głównie o akumulator , kiedy to muszą czasem go szukać - wtedy karta by się przydała bo wiedzą że takowe są.
Jeżeli chodzi o poduszki i kurtyny to tną z reguły drzwi albo w takich miejscach gdzie na pewno nie ma kurtyn , jeśli natomiast miejsce popularne to przed cięciem zerkają na znak poduszki czy w danym miejscu jej nie ma , a jeśli jest to w którym. W każdym aucie tam gdzie jest poduszka tam jest znaczek. I wcale to nie opóźnia akcji i jak ktoś powiedział strażacy nie są zestresowani i nie szukają minuty żadnej kartki.
Nawet jeśli jest jakiś nowicjusz to ze sobą ma 3-4 starych.
Ogólnie z mojej strony akcja w porządku , jak wspomniano głównie dla nietypowych aut. Zacytuję brata - mondeo tną z zamkniętymi oczami - pytałem go czy warto.
Jeszcze im się nie zdarzyło na setki wypadków by mieli z czymś problem podczas wypadku albo by im przypadkiem wystrzeliła jakaś poduszka. Jedyny problem to właśnie wspomniane akumulatory w limuzynach czy amerykańcach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do znania na pamięć to oczywiście , że nie muszą znać bo aut jest setki , nikt nie jest alfą i omegą. Najwięcej do powiedzenia mają starzy doświadczeni strażacy. Praktyka czyni mistrza.
Najlepiej jednak by było , gdyby nie praktykowali tyle