Cytat:
Dokladnie, zgadzam sie z toba odnosnie kierunku.
Z tym, ze bedac na tym samym pasie macie te same prawa. Co wiecej, jak widzisz sygnalizacje z przodu, powinienes zachowac szczegolna ostroznosc i wziac pod uwage, ze sygnalizujace auto bedzie w najblizszej chwili manewr wykonywac. Moze nie ma zakazu wyprzedzania go (a moze jest?) ale szczegolna ostroznosc jest wskazana. ty zaczales zmieniac pas probujac rozpoczac wyprzedzanie po tym jak widziales jego kierunek. No nie wiem.. Niech sie @ [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] wypowie.
Mozna mierzyc co do setnej sek kto pierwszy rozpoczal manewr. Na wideo to sie wydaje realne. Ale nie sadze aby ktokolwiek bral takie male roznice pod uwage bo podczas jazdy sa nie do zauwazenia.
Z duzym przyblizeniu wyglada to, ze obydwaj rozpoczeliscie w podobnym momencie. Jest to zupelnie odmienna sytuacja niz ta z Andrzejem, ktory byl juz na drugim pasie, kiedy auto przed nim takze zaczelo zmieniac pas.
A wiec przynajmniej twoje trabienie bylo w tej sytuacji zbedne. Zbyteczna agresja jakby to niektorzy powiedzieli.
Po prostu sie spotkaliscie w tym samym momencie w tym samym miejscu. To sie zdarza.
Odnośnie sytuacji od Andrzeja, tez uwazam ze to conajmniej proba zabojstwa z premedytacja.
|
czułem nosem co to za klient, no pewnie nie uwierzysz?
filmik nakręcony minutke pozniej, chciałbyś jechać z naprzeciwka?
nie bede sie spierał, że to ja byłem pierwszy, rozpocząłem manewr, ale mam dwa nagrania,
które mogą kwalifikować się do odebrania prawka kierowcy
dwukrotnie dokonał niewłaściwego wyprzedzania, zagrażając zyciu niewinnym osobom
gwoli ścisłości wracając z pracy ow droga 216 byla zamknięta
pewnie znowu ktos wyprzedzał na trzeciego i tym razem sie nie udało
no tym razem najechanie... ale tam na czwartego tez mozna...
o właśnie link
i to samo miejsce gdzie debil z gwe wyprzedzał
http://puck.naszemiasto.pl/artykul/wypadek-w-celbowie-27-04-2017-karambol-na-dw-216,4099635,artgal,t,id,tm.html
praktycznie jest to jedyna droga dojazdowa na plw helski, obecnie jest tak nabita autami ze kompletnie sobie juz nie wyobrażam sezonu letniego
czerwiec-wrzesien, panowie wszyscy będziecie stać w korkach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.